Lyts Ropta


Voor al uw biologische groenten, aardappelen en scharrel-eieren.
Zo van het land bij u in huis

Lyts Ropta ligt aan de Hearewei (N 393) aan de doorgaande weg tussen Pietersbierum en Harlingen.

De monumentale boerderij is gebouwd in 1864 en is eigendom van Stichting Ritske Boelema Gasthuis.

Sinds 2010 wonen Reinder en Inge met hun gezin op deze boerderij. Een lang gekoesterde wens om een eigen biologisch bedrijf te beginnen was uitgekomen.

Wij telen de volgende produkten:

De biologische boer werkt met wat de natuur biedt om de bodem vruchtbaar te houden en ziekten te bestrijden. Voor (biologische) boeren is een gezonde en vruchtbare grond heel belangrijk. In de biologische landbouw gebruiken boeren geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Ze gebruiken alleen mest van landbouwhuisdieren.

Biologische producten bevatten geen resten van bestrijdingsmiddelen. Geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen en geen conserveermiddelen. Het onkruid wordt met hand of mechanisch bestreden.

Alle producten worden streng gecontroleerd en voldoen aan de wettelijke gestelde eisen voor biologische landbouw. De produkten zijn te herkennen aan het EKO – keurmerk, en een skal-nummer.

Scholieren gevraagd:
Wil je na je examen of in de zomervakantie geld verdienen, kom dan bij ons onkruid wieden op het land. Neem contact met ons op via de mail of telefoon.

 

 

 

Ben je op zoek naar een stageplek om ervaring op te doen in de landbouw, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

De werkzaamheden variėren van hand- tot machinewerk en we leren je van alles over het bewerken van de grond, bodemleven, omgaan met de natuur en het verzorgen van de gewassen.

 

 

Contactpersoon:

Reinder de Jong